Jak jsem si půjčoval auto na letišti v Los Angeles- Recenze


Po delší době jsme se s rodinou rozhodli na velký výlet do Kalifornie a navštívit známá místa a hlavně národní parky. Rádi se podělíme o zkušenosti s půjčením auta v USA
Plánované jsou parky nejen v Kalifornii, ale i v Arizoně a Utahu.

Chceme navštívit autem parky Zion, Arches a pak dále do Utahu do úžasného Monument Valley. Nazpět přes Grand Canyon a Route 66 zpět do Los Angeles.
Cestu jsme si propočítali na cca 3000 km. Ted je nutné vybrat to správné auto na takto náročnou cestu.
Tzn je nutné přemýšlet o velikosti vozidla kam se pohodlně vejdou dva dospělí a dvě děti. Také je nutné se zamyslet nad zavazadly, kterou jsou na takto dlouho cestu nezbytností. Auto musí pobrat alespon 2 velké kufry. Znáte to Ameriky a nákupy to jde k sobě.

Již několikrát jsme využili srovnávač půjčoven aut autopůjčovnalevně.cz kde po zadání datumů a časů se zobrazí aktuální nabídka dostupných vozidel. Můžete si vybrat a rezervovat malé vozidlo, ale třeba i kabriolet, luxusní a nebo SUV,pokud je vás větší parta trak můžete vyzkoušet vícemístné vozidlo neboli mikrobus to je 7 místní nebo 9 místné.v USA nazývané tAké jako vany nebo minivany.
My jsem samozřejmě zaměřili na větší auta alespon kategorii velké pod touto kategorii najdete vozidla jakou jsou Ford Fusion nebo Chevrolet Malibu či Chevrolet Impala.
Vzhledem k tomu,že  cenový rozdíl vozidel kategorie velké a SUV není tak velký rozhodli jsme se pro SUV kategorii.

Co lze v této kategorii v USA najít?

Téměř všechny značky, ale vedou zejména japonské a korejské. Jsou to Hyundai Santa Fe, Toyota RAV4, Kia Sportage nebo značky americké Ford Edge, Chevrolet Tahoe apod. I v této ktegorii jsou menší nebo větší Suvéčka.

Vetšinou odlišeno cenou. Pro náš dubnový výlet na 14 dnů jsme vybrali SUV Ford Edge od autopůjčovny Alamo. Cena za období byla výborných 520 USD.Skvělé je ,že na autopujcovnalevne.cz můžete rezervaci zrušit nebo upravit zdarma. Tzn pokud se během doby do odjezdu se změní cena nebo chcete jinou půjčovnu jdete do Správa rezervace a změníte si dle potřeby. Nebo můžete stávající rezervaci zrušit vytvořit zcela novou. To je fajn a funguje spolehlivě.

pujcovna aut USA zkusenosti

 

Auto jsme měli již zaplacené, je nutné si vzít s sebou rezervační poukaz -voucher, který obsahuje vše o vašem pronájmu auta. Dále potřebujete platný ŘP, já si pro jistotu udělal i mezinárodní ŘP, ale nebylo to nutné nikdo po mně nepožadoval. A dále kreditní karta na moje jméno. V USA je u většiny vozidel nulová spoluúčast tzn v mnohých autopůjčovnách Vám zablokují částku například na krytí případných pokut, znečistění interiéru apod. Většinou částka kolem 500 USD.
Vše jsme měli připravené a nezbývalo než vozidlo vyzvednout.

 

Los Angeles je gigantické letiště , kde se potkává USA s Asií ,ale i Evropou a každou minutu přistane letadlo plné cestujících. Připravte se, že od doby kdy přistanete do doby než projdete přes pasovou kontrolu ztratíte 2 hodiny v různých frotnách.Dalších 20 minut než se dostanete busíkem od terminálu až do autopůjčoven, které jsou umístěny v areálu letiště.

autopujcovnalevne zkusenosti pronajem auta USA

Jakmile vyjdete před příletový terminál Los Angeles uvidíte jednotlivé autobusy autopůjčoven,které vás zavezou až k vozidlu. Tzn nastupte do autobusu té půjčovny ,kterou máte uvedou na vašem voucheru tzn. Alamo, Avis, Budget, Hertz , Enterprise aj.Po příjezdu do naší půjčovny Alamo, na nás čekala další fronta, protože v americe si půjčuje auto kdo se potřebujete někam dostat. Takže po 11 ti hodinovém letu 2 hodinách na letišti jsme zde. V ruce mám nachystaný poukaz s rezervací, ŘP a kreditní kartu. Konečně se na nás dostala řada a předkládám pracovníkovi půjčovny všechny doklady. Nabízí nám i nějáká připojistění a extra asistenci na cestách za cca 7 dolarů za den. Nakonec jsem se rozhodl, že si koupím abych nemusel řešit odtah někde v kalifornské poušti.

Kreditní kartu si zkontrolovali ,ale k mému překvapení žádnou kauci neblokovali. Podepsal jsem pronájemní smlouvu a pak nás poslali ven na parkoviště, kde nám zase jiný pracovník předá vozidlo .Šli jsme ven k řadě vozidel SUV  kde byla i pracovnice půjčovny tak jsem ji předal doklady z kanceláře, aby nám přidělila vozidlo. Řekla pouze, vyberte si vozidlo jaké chcete v této řadě..byli jsem trošku zaskočený,ale  bylo to od ní velkorysé tak jsme si nakonec vybrali opravdu krásné, nablýskané Hyundai Santa Fe, upzornuji že všechna vozidla mají automatickou převodovku, pokud z toho máte obavu, vůbec nemusíte, zvyknete si rychle hned za prvním rohem. Naložili jsme děti a dva velké kufry, pracovnice půjčovny si jen z předního skla naskenovala kod vozidla, aby věděli co za 14 dní budeme vracet.

Cesta byla volná a poznávání jihozápadu USA mohlo začít.

Věřím, že moje recenze půjčení auta  v Los Angeles možná někomu pomůže moje zkušenost s pronájmem vozidla v USA, pokud například někdo jede poprvé na druhý konec světa.

Honza Kopřiva



Online autopůjčovna

Online rezervace auta dle Vašich potřeb - malá, kompaktní, SUV, přesně pro účel vaší cesty. Dokážeme Vám nabídnout i auto pro 9 či 12 osob. Autopůjčovna levně vždy nabídne tu nejlepší cenu v destinacích v Evropě, USA i Asii. Jsme specialisté na nabídku aut ve Španělsku, kde naše ceny patří k těm absolutně nejnižším. Záleží nám na kvalitě našich služeb, i proto používáme zabezpečené servery pro internetové transakce.

Od roku 2009 autopujcovnalevne.cz poskytla tisíce levných nabídek autopůjčoven po celém světě pro naše zákazníky jak pro obchodní cesty, tak auta na dovolenou. Připojte se k tisícům spokojených zákazníků, kteří si rezervovali auto s námi a získejte cenovou nabídku na levné autopůjčovny kdekoli na světě ještě dnes, pomocí našeho zabezpečeného on-line rezervačního systému nebo nám zavolejte. Nabízíme profesionální zákaznický servis každý den od 9 do 18 hodin. Veškeré rezervace jsou generovány a zajišťovány systémem Cartrawler



Blog

  • Půjčení auta bez kreditní karty

    Půjčení auta bez kreditní karty

    Půjčení auta bez kreditní karty může být ve většině případů obtížné, ale existují alternativy pro ty, kteří nemají k dispozici tento platební prostředek. Zde je několik možností a rad, které vám mohou pomoci.

    číst : celý článek

  • Autopůjčovny ve Španělsku

    Autopůjčovny ve Španělsku

    Objevte krásy Španělska za volantem: Praktický průvodce půjčením vozidla v této slunné zemi! Zjistěte, jak snadno a bez starostí získat auto na prohlídku španělských památek, pláží a malebných vesnic. Od věku pojištění až po základní dopravní pravidla – naše rady vám pomohou získat nejvíce z vaší cestovatelské dobrodružství ve Španělsku.

    číst : celý článek

  • Půjčení vozidla v USA 2023

    Půjčení vozidla v USA 2023

    Rychlý přehled ohledně půjčení vozidla v USA. Zjistěte si své možnosti: Prvním krokem je zjistit, která autopůjčovna je nejlepší pro vaše potřeby. Existuje mnoho různých autopůjčoven v USA, včetně velkých řetězců jako Hertz, Enterprise, Avis, Budget a dalších. Můžete také zvážit místní půjčovny.

    číst : celý článek

  • Půjčení auta v Itálii v roce 2022

    Půjčení auta v Itálii v roce 2022

    Chystáte se na dovolenou do stále populární Itálie a nechcete setrvat na jednom místě a naopak toho vidět co nejvíce?  Pak se bez pronájmu auta neobejdete. V tomto blogu jsme setřídili ty nejzajímavější fakta a vaše časté dotazy o pronájmu auta kdekoliv v Itálii pro rok 2022.

    číst : celý článek

  • Přímá linka z Prahy do Larnaky s Wizzair

    Přímá linka z Prahy do Larnaky s Wizzair

    Wizz Air začíná nabízet levné letenky i z Prahy. Od 1. srpna na novou linku z letiště Praha do kyperského města Larnaka, každé úterý a sobotu .

    číst : celý článek

Reference zákazníků

  • Pavelš, Břeclav

    Další uspěšný pronájem auta s autopujcovnalevne.cz,skvělá dovolená v Portugalsku na Madeiře.díky za slevu na další pronájem a druhého řidiče. Vozidlo VW jsme brali od SIXT,obsluha příjemná,vstřícná,všechno vysvětlili.

  • jarka, Plzen

    prodloužený zimní víkend na Sardínii proběhl dle plánu-pronájem auta přímo na letišti Cagliari od Thrify na 4 dny-kategorie úsporné vozidlo -dostali jsme VW Polo,najeto něco kolem 30 t kilometrů v dobrém stavu -celkově jsme zaplatili..

  • Milan,

    pokud si půjčujete auto v jížním Španělsku zkontrolujte si před vyzvednutím funkčnost kliamtizace, v létě je tam fakt vedro...

Vaše hodnocení nás zajímají, napište nám:
hodnoceni@autopujcovnalevne.cz